vineri, 20 martie 2009

Relatiile ca seriale

Relatiile sunt seriale. La inceput, le descoperi si esti entuziasmat. Tragi primele 3 sezoane de pe torrents si treci la treaba. Incepi sa cunosti personajele. Un serial bun are personajele bine trasate, indeplinind o functionalitate clara atat in lumea realitatii povestii cat si in lumea meta-povestii.

Primul weekend il petreceti doar impreuna. Uneori chiar prima saptamana. Apoi lucrurile se linistesc. Episoadele noi se raresc, beatitudinea initiala scade, iti revii la "normal" - desigur, deja esti prins in lumea personajelor si astepti cu nerabdare desfasurarea actiunii.

Incepe sezonul n+1. Incepe si carcoteala: "baaai, ce-o mai lalaie si astia"; "s-au stricat de tot"; "nu mai are niciun sens". Este momentul indoielilor. La unele seriale renunti in perioada asta. Te mai intorci la vechile pasiuni, mai cauti altceva.

Producatorii opresc serialul. Nu se mai vinde. Fanii adevarati raman loiali pentru totdeauna. Au salvat pe DVD totul, sau pe hard-ul extern. Si din cand in cand reiau seria de la un cap la altul. Pare sa aiba o viata proprie in momentele alea.

Daca inca nu v-am convins ca relatiile sunt seriale, uitati niste nume: Lost, Prison Break (:-D), Heroes, Damages, Dollhouse, cineva imi sopteste "neveste disperate" (wtf?! exista oameni care se uita la un serial numit "neveste disperate"? cat de disperat trebuie sa fii tu insuti ca sa regasesti alinare in disperarea altora?)

In final, n-am decat un singur cuvant de spus: "Engage!"

10 comentarii:

  1. Eh, da mai Laza, dar mai exista si Grey's Anatomy de care nu te poti satura no matter what...
    Bine, cred ca m-a mancat undeva sa comentez asta...I'm guilty by all charges

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am dat o lista exhaustiva. Sigur, puteam mentiona vesnicul "Tanar si nelinistit". De fapt, daca stau sa ma gandesc, uite, exista si neverending stories.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nevestelea acelea din 'Neveste Disperate' nu sunt chiar asa de disperate si serialul e destul de misto. Cred ca si titlul, dealtfel, e cam la misto

    RăspundețiȘtergere
  4. inspirata asociere. misto e cind cu o relatie vrei sa faci "the movie".

    RăspundețiȘtergere
  5. cum interpretezi cazul in care serialul s-a terminat de mult, ai vazut toate episoadele si totusi din cand in cand te mai uiti la cate unul pentru ca sunt foarte bune? (friends, mash)

    RăspundețiȘtergere
  6. E echivalent cu atunci cand suni o fosta prietena cu care n-ai mai vorbit de un an. :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. omul cauta povesti, si le cauta in romanele clasice sau in noile romane care sunt serialele, la fel le cauta si in viata lui, cate povestirei tari nu ai scoate dc ai pune in scena ce ai patit de a lungul anilor cu prietenul/prietena cea mai buna?
    Evident viata amoroasa e cea mai usor de dramatizat si de pus in contextul unei povesti, cu diversele ei episoade, infocate, reflexive, funny, etc.
    Dar punctul tau de vedere se sustine prin faptul ca relatiile sunt seriale mai ales in sensul in care traiesti o perioada in ele si prin ele, dupa care te apuci de altceva pana a doua zi in care telenovela ruleaza din nou, sau pana joia viitoare cand iar ruleaza Xfiles sau Eurika, dupa care iar traiesti in ele, iar iesi din ele si traiesti in altceva,
    toujours to be continued !!

    RăspundețiȘtergere
  8. nu judeca o carte dupa coperta si un serial dupa nume.
    cucirca.com/2007/05/22/watch-desperate-housewives-online/
    te provoc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu accept provocari anonime! :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. exprimarea corecta ar fi, serialele sunt ca relatiile, nu relatiile ca serialele

    si poate nu e bine sa judeci o carte dupa coperta, da' un serial dupa nume cu siguranta ca poti

    RăspundețiȘtergere