miercuri, 4 februarie 2009

PROTV-ul si astronomia

Aseara am fost si eu, ca orice pasionat al cerului, la cursul saptamanal de la Observatorul Astronomic. Ajuns acolo, vad o echipa de stiri a PROTV-ului. Erau incarcati cu de toate, inclusiv masinuta tehnica folosita pentru transmisiuni live. Ca un idealist ce sunt, m-am gandit "Wow, PROTV-ul s-a gandit sa promoveze cursul de astronomie. Foarte tare!".

In realitate, lucrurile erau putin mai triste. Aparent, PROTV-ul se afla in posesia unei stiri extraordinare (de tipul "senzational cu Dan Diaconescu"): Luna, sub efectul unor misterioase forte cosmice se micsoreaza prin eroziune si, in cateva sute de ani, nu va mai exista deloc. Bineinteles, aceasta disparitie va da nastere la inundatii catastrofale pentru omenire.

Astronomii de la Observator au incercat sa o linisteasca pe tanara si exuberanta reporterita de la Pro spunandu-i ca nu este cazul sa dispara Luna prea curand. Este adevarat, totusi, ca Luna se indeparteaza incet-incet (3.8 cm pe an, mai exact). Si, pentru ca si ea trebuie sa castige o paine, iata cum a sunat transmisia live (citand din memorie): "Astronomii neaga ca ar fi vorba despre o eroziune. Totusi, ei propun o varianta cel putin la fel de interesanta pentru micsorarea Lunii: aparent, ea se indeparteaza de Pamant!". Mda, ce sa zic, stire de ultima ora (sau de ultim miliard de ani, nu e clar).

Un pic dezamagiti ca li se neaga o catastrofa, oamenii au plecat repede, fara indoiala vanand o alta stire senzationala, inainte de inceperea cursului unde ar fi putut afla o sumedenie de chestii interesante despre miscarea, compozitia si dimensiunile stelelor.

PROTV, you suck!

5 comentarii:

  1. True, true, true!

    Apropo, stii ca numerologul Iliuta poate sa-ti spuna destinul din informtia completa prenume si data de nastere? :-)

    Te sufoci! Babele violate au aparut si pe canalele de stiri gen Realitatea TV si Antena3 si din cand in cand si pe Discovery!

    Bine ca exista home entertainment :-)! Si putem vedea seria completa Harry Potter!

    RăspundețiȘtergere
  2. there's no business like show business!
    hai, zau ca ai inceput sa semeni cu vladimir!

    RăspundețiȘtergere
  3. Aia de la ProTv cre'ca nu mai vad de ceva timp nici soare, nici luna... probabil asa se explica unele efecte asupra mutantilor care lucreaza acolo.

    RăspundețiȘtergere