sâmbătă, 23 iunie 2012

Cum mai sunt romanii

Poate ati auzit de campania romanii sunt destepti. Daca nu, ideea de baza este in felul urmator:

  1. Romanii sunt destepti (asta se stie)
  2. Romanii nu sunt perceputi ca destepti.
  3. Daca niste romani pun mana de la mana si tasteaza pe Google de suficiente ori "romanii sunt destepti", atunci cineva undeva o sa inteleaga asta si o sa ne scape definitiv de frustrarile intelectuale.
Daca deja simtiti ca ceva este in neregula, inseamna ca sunteti printre acei romani targetati. Pana la urma, aceasta este o campanie fascinanta care a cucerit, prin absurdul ei, inimile a milioane de romani a caror existenta doreste sa o renege.

In primul rand, conform studiilor, romanii sunt mai prosti decat europenii si americanii, in ciuda parerii bune pe care o avem despre natiunea noastra minunata. A se vedea, spre exemplu, cercetarea STISOC realizata in cadrul Facultatii de Sociologie care si-a propus sa masoare unde se situeaza romanii in raport cu ceilalti din punct de vedere intelectual. Nu are rost sa umblam cu zaharelul, suntem mai prosti in medie. Asta nu inseamna ca romanii sunt prosti, exista romani foarte inteligenti, doar ca procentual mai putini decat cei foarte inteligenti din alte parti.

Daca vrem sa scapam de prostie, solutia este o educatie mai buna, nu exista scurtaturi de genul 'hai sa cautam pe google si sa ne prefacem ca e asa'. Ba chiar acest slacktivism are o influenta nefasta pentru ca in loc sa facem ceva ca sa fim mai putin prosti, ne ocupam timpul cu o actiune mecanica care nu ne face cu nimic mai destepti.

In plus, simplul fapt ca cineva cauta pe Google ceva nu afecteaza decat marginal cautarile celorlalti. Google, spre deosebire de unii romani, este destul de inteligent incat sa isi adapteze atat hint-urile cat si rezultatele afisate in functie de istoria de cautare a utilizatorului. Daca cineva cauta "romanii sunt destepti" nu va schimba fundamental cautarile celorlalti, ci mai mult pe ale sale.

Experienta ne invata, insa, ca argumentele rationale au prea putin efect atunci cand exista campanii de masa pe Internet. Asa ca am gasit o solutie alternativa prin care putem combate campania "romanii sunt destepti". Daca am reusi sa facem la fel de multe cautari pentru "romanii sunt prosti" pe cat au reusit ei sa faca pentru "romanii sunt destepti" pana si cei mai putin inteligenti romani ar trebui sa inteleaga cat e de absurd demersul acesta.

In consecinta, iata metoda mea de a combate prostia din Romania:

  1. Accesati adresa aceasta in browserul vostru preferat.
  2. Cititi o carte pentru o ora, doua, trei, poate chiar o zi intreaga.
  3. Reveniti la browser.
  4. Romanii vor fi cu putin mai inteligenti.
Intre timp pagina pe care ati accesat-o va fi cautat de multe ori la intamplare pe Google, unul dintre textele "romanii sunt prosti", "romanians are stupid" si "les roumains sont stupides". Aparent cine a inventat campania romanii sunt destepti s-a gandit ca este o ide buna sa targeteze aceste 3 limbi.

Purcedeti! Avem de recuperat vreo 700000 de clickuri ale imbecililor!

14 comentarii:

  1. vezi ca ai scris gresit. "romanii e prosti" se zice.

    RăspundețiȘtergere
  2. p.s. comentariile de la http://lazcatluc.blogspot.ro/2012/01/eu-sunt-cu-basescu.html sunt un deliciu :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pot sa spun... sper ca Basescu e multumit! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu sa inteleg ca esti destept si restul, toti ceilalti in afara de tine, sunt prosti?

    Da vezi ca daca romanii se apuca sa citeasca, sa devina dastepti, s-ar putea sa nu mai voteze pe idolu tau si partiduletu sau. Asa ca s-ar putea sa preferi sa ramana asa cum sunt ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Emil, nu ai inteles mesajul, probabil din cauza ca nu ai citit nici macar pana la jumatate acolo unde zic ca exista romani foarte inteligenti. :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am citit pana la sfarsit si am si intrat pe mizeria aia de link. Nu stiu cum poti baga asa ceva, ca daca stiam bagam unul cu romanii sunt destepti...

    Si nu inteleg de ce te-ai simti tu mai bine sa vezi ca la cautarile google apare ROMANII SUNT PROSTI? Desi avand in vedere ca esti votant pro-base nu ar trebui sa caut logica ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai baga tu unul cu romanii sunt destepti atunci. Ideea era tocmai sa arat lipsa de logica a acestor demersuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Arati lipsa de logica facand un rau :) Tipic

    RăspundețiȘtergere
  9. arati lipsa de logica facand un rau.
    se demonstreaza prin reducere la absurd. :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Deci daca dau de mai mult ori "search pe Google", imi creste IQ-ul? :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu conditia sa citesti o carte in timp ce faci asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Damn it.
    Credeam ca merge si cu SEO.

    RăspundețiȘtergere
  13. asta intra la search engine manipulation, nu optimization :p

    RăspundețiȘtergere