luni, 19 ianuarie 2009

Harry Potter versus bridge

Pornind de la o afirmatie cam dubioasa de pe blogul Ralucai, propun sa facem o analiza mai amanuntita a acestei dezbateri. Cine e mai tare, HP sau bridge-ul?

O sa incerc sa sustin punctul de vedere conform caruia bridge-ul este, totusi, mai tare decat Harry Potter.
Argumente pro:

P1. Cartile de joc pot fi ridicate de oricine. Wingardium leviosa necesita, insa, o predispozitie genetica.
P2. Ca sa joci bridge, poti calatori cu orice mijloc de transport. Harry Potter este limitat de linia de tren numarul 9.75
P3. Bridge poti juca cu persoana iubita. Harry Potter este sortit sa ramana vesnic nesatisfacut (vezi, de exemplu, www.harryloveshermione.com )

Posibile argumente contra:
C1. Bridge-ul trebuie jucat in 4, Harry Potter merge si in 3.

Neconvingator, si la bridge poti face partnership bidding in 2 sau chiar rezolvare de probleme de unul singur.

C2. Bridge-ul nu are un Albus Dumbledore ca sa ii fie model in viata.

Raspuns: SPOILER ALERT
In the end, it turns out he's gay!

5 comentarii:

  1. se pare ca stii foarte bine subiectul Harry Potter (oricum mai bine decat Raluca), ramane sa ne convingi referitor la partea a doua:).
    argumente pro hp:
    1. in hp nu apar acele probleme care le deranjeaza pe Raluca si pe Mihaela - Voldemort nu fumeaza si nici nu vorbeste urat:)
    2. dai din bagheta un pic si te faci invizibil si nu te deranjeaza nimeni cand joci bridge - ca sa nu vorbim de vraji mai avansate (hp6) pe care le poti da ca sa nu te auda ceilalti cand ii zici partenerului sa-ti atace cupa :P

    RăspundețiȘtergere
  2. :-) uite cine si-a facut blog! sa inteleg ca Harry Potter este totusi comparabil cu bridge-ul! pai de ce nu ai spus asa, il puneam la un movie night.

    RăspundețiȘtergere
  3. @vlad

    Argumentul 1: e adevarat, Voldemort nu fumeaza si nu vorbeste urat. Pe de alta parte, bridgistii nostri sunt mai curati la suflet, chiar si cei mai rai. In plus, fumatul incepe sa fie redus si in bridge-ul din Romania ceea ce e un lucru pozitiv. Deci acest punct, desi da o oarecare credibilitate lui HP, ramane nedecisiv.

    Argumentul 2: si la bridge se intampla asta. Trebuie doar sa faci check pe "invisible" atunci cand intri pe BBO (si ca sa nu mai zic ca nu-ti trebuie o mantie speciala, ci doar un soft care se poate downloada gratuit). :P

    @Trashy Blonde
    Desigur, HP este comparabil cu bridge-ul. Desi eu unul poate nu as fi facut comparatia in mod serios dar am fost provocat.

    RăspundețiȘtergere
  4. P1: Si vraja poate fi facuta de oricine, cu consecintele de rigoare, si la fel si cartile le poate ridica oricine, cu aceleasi consecinte
    P2: Ai uitat de matura
    P3: Harry Potter a ramas impreuna cu Ginny si are 3 copii

    C1: Am vazut multi jucatori jucand de capu’ lor, de altfel romanii sunt specialisti, de unde si prima medalie
    C2: Bridge-ul are mai multi: Benito, Zia etc

    PS: Harry si Hermione n-au nicio legatura cu iubirea!

    RăspundețiȘtergere
  5. P1: nu chiar de oricine, Filch de exemplu nu poate face vraji.

    P2: ok, pentru maximum de rigurozitate: HP se poate deplasa cu o clasa de mijloace de transport C in timp ce pentru bridge te poti deplasa cu o clasa de mijloace de transport C' cu C submultime proprie a lui C'.

    P3: A ramas dar e nefericit. El dupa Hermione suspina. Orice altceva este propaganda! :P

    RăspundețiȘtergere