luni, 7 mai 2012

Mars, democratie!

Dupa cum poate stiti, pe 6 mai a avut loc cel mai stupid mars pentru democratie din istoria Romaniei. Fara nicio platforma-program, fara nicio cerinta concreta, fara sa tina cont de schimbarea guvernului care a avut loc in aceeasi saptamana cu marsul, tinerii s-au intalnit, ca niste oameni frumosi care este, s-au luat mana de mana si au purces catre schimbarea societatii romanesti intr-una mai buna.

Daca as fi obligat sa generalizez nepermis si sa unesc toti participantii sub un singur epitet acesta ar fi ochelari-pe-cap-iste.

In primul rand, sa dam o definitie formala termenului: ochelaripecapistele sunt acele persoane, indiferent de sex, care isi poarta ochelarii de soare pe cap. Motivele pentru un astfel de gest pot varia dar sunt, de regula, cuprinse in urmatoarea lista:

  1. este soare: ochelarii de soare au un rol functional de reducere a radiatiilor din spectrul vizibil imbunatatind experienta perceptiei luminoase la purtator
  2. nu este soare: ochelarii au un rol functional in cazul in care soarele isi va face aparitia totusi, fara a impiedica pe moment perceptia luminoasa
  3. este vant: ochelarii au un rol functional in fixarea parului
  4. nu este vant: ochelarii au un rol functional in a permite tenului sa respire
Ochelaripecapista este ocazional acuzata in mod nejustificat de lipsa de profunzime emotionala, de dodecafonie vestimentara, de abuz de oja, precum si de o distrofie a capacitatii analitice. Studiile sociologice riguroase au marcat o asociere pozitiva intre ochelaripecapism si elemente care intra in definirea notiunii de pitzipoanca.

In continuare voi prezenta un esantion reprezentativ de participante la marsul pentru democratie:

  • Emotii la romana
  • Enigmatica prefata
  • Cand se-ntampla-o tragedie
  • Cand la mate dai de greu
  • Cand tii soarele in mana
  • Cu prietenii pe viata
  • Fiindca el te-a zarit
  • Impletind cu poezie
  • Legendar prometeu
  • Meleaguri noi
  • Oameni mari
  • Recreatia mare
  • E doar al meu
  • Incotro mergi?
  • Ursuletul
  • Un democrat
N.B: La acest album a colaborat cu generozitate site-ul de socializare facebook.

Fetelor, va multumim ca existati in viata noastra! Dupa cum am citit pe o pancarta la mars, democratia nu poate exista fara femei si, as completa eu, democratia nu ar fi la fel de cool fara ochelari pe cap.

9 comentarii:

  1. Si totusi ultimul nene de ce apare? N-are ochelari de soare pe cap... Ii faci reclama gratuita...

    RăspundețiȘtergere
  2. In democratie trebuie sa existe si opozitie, altfel e dictatura!

    RăspundețiȘtergere
  3. esti un bou.pune-ti niste ochelari de soare ca sa nu ti se vada privirea .De bou:)!

    RăspundețiȘtergere
  4. frate, n-ai inteles nimic. oricum, nu mi se pare ciudat, avand in vedere ca articolul tau da dovada de o ignoranta si o stupiditate peste masura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un post de troll -- rauvoitor si gratuit in rautatea lui. Ar fi fost frumos sa nu postezi fotografii furate de pe facebook. Dar asa merg lucrurile...

    Alex D., fost coleg cu tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alex, in primul rand acolo unde am fost noi colegi era apreciata claritatea termenilor folositi asa ca:
      1. troll este cineva care se baga peste discutia altora si o deturneaza; eu am postat la mine acasa, my house my rules, prin defintie nu se poate considera trolling.
      2. furtul asa cum il inteleg eu are 2 componente:
      a. sa tragi foloase materiale folosind munca altuia
      b. sa negi foloasele materiale celui caruia i se cuvin
      Ambele componente lipsesc in cazul de fata. Eu nu am nimic de castigat de pe urma pozelor, iar ele nu lipsesc de pe facebook de unde au fost puse de posesorii lor initial.

      Deci nu accept niciuna dintre acuzatiile tale. Ma poti acuza, de exemplu, ca "n-am inteles nimic, frate" cum face ilustrul anonim de deasupra ta. Caz in care chiar as fi de acord cu tine (si cu el sau ea): nu inteleg nimic, frate! nu inteleg, de pilda, legatura dintre acel panou pe care il tineai tu cu mandrie si pe care scria COPULARE, NU POLUARE si Democratia al carei inflacarat sustinator erai. Si pentru ca tot n-am inteles nimic, frate, poate ma lamuresti tu: care e legatura? :)

      Ștergere
  6. 1. Catalin, nu inteleg relevanta legaturii intre mesajul ecologist tinut de mine si sustinerea democratiei. Fac si un doctorat -- e vreo legatura intre doctoratul pe care-l fac si activism? Nu cred. E relevant ca fac doctoratul pt activism sau ca sunt activist pentru doctorat? Nu. Oamenii pot avea multe ocupatii, oricat de diverse.

    2. Ar fi fost frumos sa ceri aprobarea fotografului. Ma intreb daca si obligatoriu dpv legal.

    3. Ok, your house, your rules!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Deci niciunul dintre noi nu intelege, macar nu sunt eu singurul. :) Faci si un doctorat dar nu aveai un afis cu "sunt la doctorat", cam asta e diferenta.

      2. Pai ce sa zic: cei nemultumiti pot sa ma dea in judecata si vom afla daca e sau nu obligatoriu dpdv legal... sau, de ce nu, pot sa organizeze un mars de protest in cadrul caruia sa-si exprime dezaprobarea ferma fata de "furtul" pe care l-am comis eu! ;)

      Ștergere