luni, 30 iulie 2012

Minciuna zilei: 8 milioane vs 5 milioane

Se tot vehiculeaza prin presa calculul urmator: Basescu a fost ales cu 5 milioane de voturi si acum 8 milioane de oameni sunt impotriva lui. De aici ar trebui sa deducem cumva ca 3 milioane de oameni si-au schimbat parerea legat de presedintele Romaniei in perioada dintre alegeri si referendum. Adica daca am trage un pic de numere, aproape am putea sa spunem dublu. Deci frumos si moral ar fi sa-i consideram invingatori pe Ponta si Antonescu si Basescu sa-si dea demisia.

Nu trebuie sa fii matematician ca Nicusor Dan ca sa-ti dai seama ca voturile pentru nu se compara cu voturile impotriva, ci se aduna si suma lor trebuie sa dea un numar fix, anume prezenta la vot. Ce putem compara este cati au votat impotriva lui Basescu in 2009 fata cati au votat impotriva lui ieri.

Iata rezultatele din primul tur de alegeri prezidentiale din 2009 (fara Traian Basescu):

Geoana3027838
Antonescu1945831
Vadim540380
Kelemen372764
Oprescu309764
Becali186390
Cernea60539
Rotaru43684
Manole34189
Iane22515
Potirca21306
Total6565200

Sursa: BEC

Cati au votat impotriva presedintelui ieri?

87,55% din 46,13% din 18 milioane (Sursa: Realitatea)

0.8755*0.4613*18000000 ~ 7270000

Diferenta reala, numarul corect de voturi pierdute de Traian Basescu din 2009 pana astazi, in conditiile in care Romania a trecut printr-o criza si s-au luat masuri drastice, este de 7 sute de mii, nu 3 milioane.

12 comentarii:

  1. Pornesti de la premiza gresita ca cine nu a votat ieri a votat NU. Cum poti spune ca lipsa votului este un vot?

    Mai mult, conform calculului tau, Basescu a avut 18 milioane - 7270000, deci 10730000. Daca tot are basescu apoape 11 milioane de sustinatori, de ce nu si-a mobilizat electoratul?

    Cine nu voteaza, nu conteaza!

    Ma dezamagesti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine nu a votat nu a vrut ca sa se stranga acei 50 % + 1 pentru demiterea domnului Basescu .

      Ștergere
  2. O judecata matematica!
    Asa cum e si cea a mult iubitului si stimatului nostru presedinte dessuspendat care spune ca daca 8 milioane au fost impotriva, atunci diferenta pana la 22 milioane ( omg !!!!!!) sunt PENTRU!
    Ceea ce este insa si mai oripilant este judecata de la televiziunea 3D: 8 milioane pro USL + 1 milion pro PDL (cei ce au spus totusi NU) iar restul de 9 milioane de electori sunt pro TV 3D !
    BRAVOS NATIUNE! Vom avea in curand politicienii pe care-i meritam! SUCCESURI !

    RăspundețiȘtergere
  3. @Alex, incerc sa nu pornesc de la nicio premisa. Nu zic nimic despre cei care n-au votat. Strict cei care au votat impotriva lui Basescu - astia au crescut cu 700 de mii. E mult, e putin? E semnificativ as zice eu... dar nici sa nu punem botul la toate manipularile ieftine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce faci tu aici e tot o mica manipulare. Tu sustii ca cei care NU au votat cu Basescu in turul 1 au fost impotriva lui. Ceea ce nu e chiar adevarat. Daca era asa, in turul 2 basescu ar fi luat tot atatea voturi ca si-n turul 1, nu? Pentru ca nimeni din aceia nu l-ar mai fi votat in turul 2 (unii ar fi stat acasa, iar altii ar fi votat tot contra lui, deci pe Geoana).

    De exemplu, au fost oameni care au votat cu Kelemen Hunor. Poti spune ca-s anti-basisti? Ei au votat cu candidatul lor. Acum acestia nu prea s-au dus la vot, si n-as zice pt ca il iubeau pe basescu, ci pentru ca nu au fost motivati s-o faca (daca ar fi fost demis si ar fi fost ales alt presedinte, lor le este fix la fel).

    Comparatia este fortata, pentru ca reduce totul la ideea: cine nu e cu Basescu e impotriva lui. Oricum am lua-o, numai a democratie nu-mi suna.

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am gandit ca primul tur este cel mai relevant pentru ca atunci toata clasa politica era impotriva lui Basescu. In turul 2 unii erau impotriva lui Geoana, sansa pe care nu am avut-o duminica. Sunt sigur ca daca Ponta sau Antonescu ar fi avut curajul sa isi adauge numele pe lista de propuneri spre demitere ar fi adunat mult mai mult de 50% prezenta la vot.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tehnic nu aveau cum. Preferabil sa zici "nu au avut curajul" decat sa zici ca nu au avut cum, vreo portita legala, sa se treaca. Eu zic sa-ti depui repede cv-ul la b1tv ori la evz. Esti bun sa apari macar o data pe saptamana la cristoiu ori turcescu.

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce nu aveau cum? Antonescu sigur avea cum, din moment ce e presedinte, putea sa-si ceara si propria lui suspendare si sa se puna pe lista alaturi de Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Se spune ca filosofii traiesc pe o alta lume si ca nu ar trebui sa ne bazam pe ei. Tu dupa doar un master acolo confirmi acest lucru.

    Cum sa ceri PROPRIA suspendare? El e presedinte INTERIMAR! Daca nu vrea sa fie presedinte, isi da demisia si era instalat pres camerei deputatilor!

    Doamne cate tampenii pot scrie unii ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu ziceam atat: daca voia, se putea pune si pe el insusi pe lista. Dar a preferat sa faca tot felul de declaratii pompoase ("ori el, ori eu", "drumurile noastre se despart" etc) pe care acum nu le va mai respecta.

    Ai perfecta dreptate cand spui ca nu suna a democratie sa oferi poporului alegerea "cine nu e cu Basescu e impotriva lui". Mult mai democratic era ca Crin si Ponta sa se supuna si ei votului popular si sa respecte deciziile. Normal ca n-au facut-o pentru ca nu e in interesul lor, nu vad ce tampenie am scris.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca nu-ti dai seama ce tampenie ai scris e grav. NU AVEAU CUM, TEHNIC VORBIND, SA SE PUNA PE LISTA!!!

    Demis poate fi doar PRESEDINTELE ALES!

    Presedintele are o raspundere POLITICA in fata parlamentului. Au decis ca el trebuie suspendat iar poporul decide daca-l mai vrea sau nu. Cum poti sa spui ca Ponta si cu Crin AR FI PUTUT sa se supuna votului democratic si n-au facut-o? Explica-mi tu mie, TEHNIC, cum puteau.

    Decat sa te uiti la b1 la alde cristoiu, mai bine ai pune mana sa mai citesti, macar Constitutia. Daca ti se pare prea scumpa, uite aici link (e moca si nu virus):

    http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339

    RăspundețiȘtergere
  11. Emil, utilizarea caps-urilor face discutia neplacuta sugerand ca ai inceput sa tipi in loc sa argumentezi.

    As vrea sa te trimit catre punctul 95 din constitutia pe care ai link-uit-o in postarea ta. Acolo se precizeaza clar cum poate fi suspendat presedintele (fie el interimar sau ales - constitutia nu face nicio diferenta).

    Sa spui ca Ponta si Crin ar fi vrut ei sa se supuna votului dar nu au facut-o pentru ca "TEHNIC" nu puteau este naiv. Tehnic puteau orice. Sunt mai degraba lipsiti de imaginatie politica. Crin nu stie altceva decat "faceti ca mine sau plec" - asa a zis si in partid, asa a zis si acum, de fiecare data a fost la fel de mincinos - prima oara i-a mers, acum nu, probabil a 3a oara nu va mai exista (sper). Basescu pe de alta parte a stiut dintotdeauna sa intoarca in favoarea sa o situatie oricat de rea. De exemplu, a dat dovada de o mare pricepere politica atunci cand a propus referedumul odata cu alegerile prezidentiale. Iata ca s-au gasit solutii TEHNICE atunci, s-ar fi gasit si acum. Ce lipseste din partea cuplului Ponta-Antonescu este capacitatea de a simti incotro bate vantul si de a lua pulsul populatiei.

    RăspundețiȘtergere