Daca nenumaratele clipuri cu jandarmi care, dupa ce au folosit gaz lacrimogen pentru a imobiliza oamenii, se mai opreau ca sa scape cite 3,4 lovituri cu bastonul sau ca sa mai traga citeva suturi unor oameni deja cazuti pe caldarim, nu sunt argumente suficiente pentru a demonstra de care parte este brutalitatea si lipsa de respect pentru integritatea umana, ma opresc aici.
[...]
Cine se fac jandarmi? Toti cei pentru care educatia este un lux. De ce este un lux? Pentru ca nu sunt incurajati sa se educe, pentru ca in Romania este imposibil sa mai fii educat intr-un sistem care sa puna in valoare oamenii.
E vina jandarmilor, deci, nu a galeriilor. Cred ca asa zic si suporterii recalcitranti daca ii intrebi. Oricum, pentru Simona e limpede ca educatia nu a fost un lux; din pacate, nu intotdeauna educatia si logica merg mana in mana. Ne-am putea pune si noi retoric intrebarea: cine se fac sociologi?
Desi cei care au iesit nu stiu nici ei exact ce vor iar protestele sunt lipsite de substanta, ele nu sunt, insa, lipsite si de culoare. Mai exact culoarea roz pare a se impune ca un bastion al democratiei postmoderne:
Avem aici o tanara domnisoara cu dantura perfecta promovand languros libertatea, egalitatea si fraternitatea din insusi locul in care acest complex de atitudini sociale a originat. Ia spune-ne, pisi, ce-ti place tie mai mult si mai mult la Democratie? Mie, de exemplu, imi place ca ne alegem conducatorii noi singurei si, dupa ce i-am ales, ei sunt capabili sa ia decizii care, desi poate nu ne convin, sunt pana la urma in interesul nostru ca natiune. Mai imi place ca avem o constitutie care prevede exact cum ne putem schimba acesti conducatori in cazul in care ei incep sa calce pe langa, ceva cu un referendum parca, nu? Simonei banuiesc ca ii place ca e nevoie de mult mai putini jandarmi (sau, in fine, oameni pt care educatia este un lux) intr-o democratie decat intr-un regim autoritar.
Voua ce va place?
Iti multumim si noi, iubita, de sub 2 metri de zapada, pentru sustinerea pe care ne-o oferi de la Roma de unde soarele binevoitor iti lumineaza existenta. Intelegem ca, in ciuda temperaturii ridicate si a distantei de la care ne scrii, inima ta roz bate in continuare pentru tara asta. Iti multumim ca esti capabila de acolo de la Roma sa distingi intre cei care ies in strada pentru Romania si cei care ies in strada pentru Steaua si Dinamo si stii sa te adresezi doar celor care protesteaza in mod CORECT si JUSTIFICAT. Ne e mai greu sa intelegem de ce le multumesti doar celor care ies in strada pentru Romania si nu si celor care stau la serviciu si muncesc pentru Romania sau care stau in casa si au grija de copii pentru Romania sau fetelor cu dantura perfecta care se solidarizeaza de la Paris cu cei de aici. Si chiar daca vrei sa te rezumi doar la cei care ies in strada pentru Romania, iti sugerez sa-i incluzi in rugaciunile tale si pe acei eroi necunoscuti care acum sunt calare pe utilaje de deszapezit si care fac posibil protestul celor pe care ii lauzi.
Te pupam, ai grija de tine, si sa nu iesi cu capul gol in strada ca racesti!
ma, mai sugi tu pula de blogger ratat ce esti
RăspundețiȘtergerea, si inca ceva: SUGI PULA
RăspundețiȘtergereIDIOTULE, CE AI CU FATA CU DANTURA COMPLETA? VREI SA DEMONSTREZE UNA FARA DINTI? CACANARULE! ESTI UN IDIOT SI UN FRUSTRAT.
RăspundețiȘtergereACELASI SUGI PULA
CEEA CE NU PRICEP EU E CUM DE LASA PE TOTI RETARZII SA PUBLICE NISTE MIZERII PE BLOG. POATE CA DE ACEEA NE-AR TREBUI O DICTATURA, SA FIE IMPUSCATI IN PRIMUL RAND AVORTONI CA TINE, SA NU MAI LAUDE EROII DE PE UTILAJELE DE DESZAPESIRE, CA DOAR NU DE AIA AU IESIT EI LA MUNCA, CI PENTRU CA TREBUIE SI EI SA ISI FACA MESERIA. SI DOAR NU CREZI CA O FAC DEGEABA. NU E EROU ALA CARE E PLATIT PENTRU ASA CEVA.
RăspundețiȘtergereNUMAI UN DOBITOC CA TINE POATE NUMI UN EROU UN SOLDAT CARE SE DUCE SA LUPTE PENTRU BANI IN AFGHANISTAN.
MARS IN PULA MEA DE MANCATOR DE CACAT.
A, SI INCA CEVA: SUGI PULA
Sa va fie rusine!
RăspundețiȘtergereEu zic sa iesi cu capul descoperit afara ca oricum nu are ce sa-ti raceasca. De aia exista betivi care isi urasc poporul la conducerea tarii fiidca sunt capete goale ca tine care sa-i voteze!
RăspundețiȘtergerelabagiule
RăspundețiȘtergereCei care au postat comentariile anterioare sunt probabil cel mai bun argument ca ai dreptate. :)
RăspundețiȘtergerePS: Dar rar mai scrii aici, omule! Ti-am simtit lipsa!
Ai dreptate, n-a prea fost o perioada propice scrisului ultimul an... :)
RăspundețiȘtergereIncreasingly, public participation in governmental decision making is considered part of the very definition
Ștergereof democracy.
Foarte slabut "articolul" Catalin. Aduce a stilul unui coleg drag noua - Emil. Ce treaba are performantele Simonei cu ceea ce se intampla in Piata ? Ce treaba are dantura perfecta cu democratia ?
Tu ai fost in piata Catalin ?
Vlad C.
Si ca sa intelegi si mai bine care e treaba dintre niste ciumpalaci care se strang in piata si democratia!
ȘtergereWhat is new is that public participation in agency decision making is
increasingly considered standard practice. Many recent political theorists argue
that it is a defining characteristic of modern democracy. As two British theorists
recently put it, “Democracy without citizen deliberation and participation is ultimately
an empty and meaningless concept” (Pimbert and Wakeford, 2001, p. 23).
Draga Vlad, daca tu iti imaginezi ca a te strange in piata universitatii si a scanda "jos basescu" intra la "public participation in governmental decision making" atunci folosesti un sens extrem de lax pe care ma indoiesc ca Pimbert si Wakeford (2001, p. 23) il aveau in vedere.
RăspundețiȘtergereDantura perfecta nu are nimic in comun cu democratia. Ce spune Simona nu are nicio legatura cu democratia. Primele comentarii pe care le-am primit mai sus nu au nicio treaba cu democratia. Nimic de aici nu are nicio legatura cu democratia... that was kinda my point...
Am fost in piata, da, mi-am cumparat niste branzica buna de la tarani, nu mizeria de la magazinele mari.
Ti-ar prinde bine niste cursuri de antropologie Catalin. Ai fost prin piata doar in trecere ? Si tu revoltat de mirosul de urina de la Universitate ?
RăspundețiȘtergerenu pot sa imi explic cum de ai auzit doar "Jos Basescu".Eu am fost acolo in fiecare zi, si am auzit mai multe, am vazut mai multe, am fotografiat mai multe. Din fata televizorul da - cam asta e mesajul "Jos Basescu".
Fericiti cei care se uita la TV si nu vin in piata unde e frig si unde miroase a urina.
Mi-ar prinde bine multe cursuri, Vlad. Uite, te intreb pe tine ca te vad observator fin al miscarii (si ai onoarea sa fii a 17a persoana din mini-studiul meu): punctual, ce anume din legea sanatatii te nemultumeste?
RăspundețiȘtergereSi, din observatiile tale de antropolog educat (as zice de lux dar se interpreteaza), tot punctual, ce anume ii nemultumeste pe cei din piata legat de legea sanatatii?
Multumesc pentru onoarea acordata.Nemultumirile nu se leaga de legea sanatatii. Din pacate nu o cunosc (mea culpa - dar si a autoritatilor care nu au creat o dezbatere serioasa pe tema asta).Dar voi incerca sa acopar cat de curand acest gol.Insa, pot sa miros in acesta privatizare a serviciului de urgenta (experienta ne invata), interese, combinatii, bani- unii castiga (companiile,baronii) altii pierd (oamenii). Mai mult nu stiu.
RăspundețiȘtergereMa multumeste foarte mult faptul ca oamenii au iesit in Piata, mai mult decat revendicarile si violentele care au avut loc. Conteaza ca au iesit in spatiul public, ca interactioneaza si comunica acolo, schimba idei. Ma bucur nespus ca s-au activat si ong-urile. Iti atasez 2 linkuri pe care sper ca le gasesti utile
http://www.ce-re.ro/new/noi-viermii--inepi-incul
http://www.apador.org/
In continuare imi dovedesti ca nu prea ai treaba cu ceea ce se intampla in piata. Vad ca tot insisti cu legea asta a sanatatii "ce anume ii nemultumeste pe cei din piata"....Bine ca nu m-ai intrebat "cat de nemultumiti sunt cei din piata" si sa imi fi cerut niste procente.
Protestele s-au generalizat. Nu mai e vorba de legea sanatatii - e vorba de felul in care statul gestioneaza problemele cu care ne confruntam - de la mediu, educatie si pana la pistele de bicicleta.
Ce dracu ma Catalin ? De ce te incapatanezi asa ?
Iti recomand o baie de multime in piata :)
Ma bucur ca recunosti ca nu cunosti legea sanatatii. Stai linistit, nimeni nu o cunoaste in mini-studiul meu... nu ai de ce sa-ti faci mea culpa. Deci ideea e ca ceva iti miroase a putred in procesul de privatizare, e clar ca vor fi niste interese, unii vor pierde, altii vor castiga. De asemenea, o alta idee e cum statul gestioneaza prost problemele cu care ne confruntam.
RăspundețiȘtergereSimplificand excesiv, am putea spune in felul urmator: o cerinta este sa nu se privatizeze sistemul medical (pentru ca exista o gramada de interese ascunse si multi jucatori care se vor imbogati de pe urma asta) si o alta nemultumire este ca statul se ocupa prost de problemele cu care ne confruntam. Ca logica a discursului, ar trebui sa simti in acest moment ca ceva e in neregula. Nu e nevoie sa fii sociolog, cred ca si un jandarm ar putea sa puna degetul pe buba in acest caz...
In timp ce tu te bucuri ca oamenii au iesit in Piata si interactioneaza, eu ma intristez ca au iesit in Piata si interactioneaza in baza unei fracturi de creier. Schimbul de idei e de dorit, de buna seama, dar poate cauza si o epidemie de idei stupide. Unde tu vezi o ridicare a societatii civile eu vad o prabusire a ratiunii. Iarta-ma ca nu pot sa ma imbaiez in asa ceva!
Bine ca prabusirea ratiunii are loc in Piata la naiba....!!!
RăspundețiȘtergereOameni buni,daca ati fost imprudenti si ati trecut prin Piata, va rog, repede in fata TV-ul - o sa fie ca un bandaj, ca o alinare pentru fisurile cauzate de ciumpalacii din Piata.
Asta e problema ta Cataline..ca simplifici excesiv ! Mergi in piata si experimenteaza si asta..vezi daca o sa ti se prabuseasca ratiunea..!
Daca o sa iesi cu bine din schema, ai grija sa nu te trezesti cu un baston peste fata, ca apoi e posibil sa incepi sa debitezi "idei stupide".
Bine, Vlade, asta sa fie problema mea: ca simplific excesiv. Problemele tale sunt mult mai dure: nu intelegi de ce strigi ce strigi, nu intelegi de ce altii striga ce striga, nu intelegi ce vor sa zica Pimbert si Wakeford cand vorbesc de "democratie" si, infinit mai grav, ai impresia ca mersul in piata iti rezolva toate aceste probleme.
RăspundețiȘtergerebine ca sobolanii de biblioteca inteleg mai bine evenimentele decat cei care se gasesc in mijlocul lor.
Ștergerecine a zis catalin ca strig in piata ?
cine a zis catalin ca mersul in piata rezolva aceste probleme?
cine a zis catalin ca inteleg de ce striga cei din piata ?
ai grija cum citesti informatia..nu o manipula in folosul discursului tau de sobolan de biblioteca.
laz, esti prost de trancani
ȘtergereEu nu prea inteleg, de cand ai devenit adeptul dictonului B.U.G. Mafia "n-ai fost acolo"? E o filosofie de gradinita.
RăspundețiȘtergereDa, e perfect plauzibil ca un "sobolan de biblioteca" sa inteleaga mai bine decat tine lucrurile si evenimentele prin care treci tu. Mai ales ca tu esti irational si pui mai multa pasiune decat creier in ceea ce faci pe-acolo. Degeaba pozezi in antropolog ca demult ai "gone native".
Iar daca nu te intereseaza decat parerea cuiva care chiar a fost in piata, iti sugerezi sa intrebi un jandarm! ;)
Catalin eu astept raspunsul la cele 3 intrebari punctual adresate.
RăspundețiȘtergereScuze, am crezut ca sunt retorice. Raspunsul este "nimeni" la toate cele 3 intrebari.
RăspundețiȘtergere"Iti multumim ca esti capabila de acolo de la Roma sa distingi intre cei care ies in strada pentru Romania si cei care ies in strada pentru Steaua si Dinamo"
ȘtergerePai si de rapid nimic? Sau rapidistii sunt toti suporterii lui Basescu? :)))))))))))))
Strict de dragul logicii - Quoting Laz:
RăspundețiȘtergere"Bine, Vlade, asta sa fie problema mea: ca simplific excesiv. Problemele tale sunt mult mai dure: nu intelegi de ce strigi ce strigi, nu intelegi de ce altii striga ce striga, nu intelegi ce vor sa zica Pimbert si Wakeford cand vorbesc de "democratie" si, infinit mai grav, ai impresia ca mersul in piata iti rezolva toate aceste probleme."
Raspuns final?
O zi buna sa aveti, domnilor sociologi.
Mie a demonstra impotriva guvernului mi se pare democratic. A pretinde insa ca reprezinti vocea autorizata a natiunii pentru ca se intampla sa fii cu altii de aceeasi parere cu tine in strada, mi se pare cam mult. Romania este o democratie si nimic nu ii impiedica pe cetatenii romani sa opteze anul acesta pentru oricare dintre fortele politice care se vor inscrie in alegeri.
RăspundețiȘtergereSa ceri demisia presedintelui si a guvernului in anul alegerilor nu mi se pare democratic. Demiterea prin forta strazii e o optiune viabila cand nu o poti face la vot. Cand o poti face la vot, vocea strazii risca sa nu reprezinte vocea poporului, ceea ce face ca deciziile luate in strada sa fie nedemocratice.
Pe scurt: asteptati alegerile!
Cum vine asta: sa demonstrezi impotriva guvernului e democratic, insa sa nu ceri demisia in anul alegerilor?
ȘtergereEu cred ca ar fi nedemocratic sa demonstram impotriva guvernului si dupa alegeri, ca doar tocmai ce i-am ales, nu?
Ca sa nu mai spun ca alegerea presedintelui are loc putin mai incolo, peste vreo cativa ani.
Pe scurt: bati campii!
Vorba lui Pristanda : 7 postari imbecile (evident anonime), 1 la scoala de fete (Flavia), 2 la scoala de baieti (Abis si Marian). Proportia din Piata Univaersitatii cred ca e respectata.
RăspundețiȘtergereDialogul Laz - Vlad este doar o genoflexiune mai mult sau mai putin logica.
Draga Dane,
ȘtergereEu am mai prins odata niste demonstratii in Piata Universitatii. Era pe vremea cand 80% din populatie votase cu Iliescu, iar cei de atunci erau ca proportie mult mai putini decat sunt cei de acum nemultumiti.
Cred ca daca traiai pe atunci la fel ai fi comentat, nu?
am ras pe alocuri cu lacrimi! bravo dom'le :)) imi place satira ta. crudul adevar, ce-i drept.
RăspundețiȘtergerea, stimabililor anonimi: cand intrati in casa cuiva, intrati cu fata acoperita? sa stiti ca regulile bunei purtari se aplica si in blogosfera! de ce va ascundeti sub anonimat? zimbardo "ala" ar fi facut un studiu foarte tare, pe voi :))
P.s: nu ma pot conecta cu wordpress-ul ca sa ma cunoasteti mai bine;)
RăspundețiȘtergereChiar daca nu te poti conecta cu Wordpress, acceptam si o prezentare "clasica"... nu de alta, dar n-am vrea sa te dam pe mana lui Zimbardo asa cum ai proceda tu ;))
RăspundețiȘtergere@Vlad Catuna. Cu autorul stiu ca am fost coleg de facultate, dar nu mai stiu daca si cu tine. Ori ma inseala memoria f tare, ori tu esti unu din ratatii de care radeam la bere. Nu aveai cumva o claie de par in cap atunci si aduceai a mioara? Poate mai bine incercai sa ajungi ceva sobolan de biblioteca, macar ai fi fost ceva mai destept, poate.
RăspundețiȘtergere:)) touche
RăspundețiȘtergeredaca guvernantii ar demisiona de fiecare data cand in piata universitatii ar iesi 1-2000 de oameni, nu cred ca ar fi preA BIne pentru noi.
RăspundețiȘtergereSi eu ,,sunt,, cu Basescu. Persoane alese democratic trebuie inlaturate democratic, intr-o democratie(si prin democratic nu ma refer doar la alegeri).
Catalin,
RăspundețiȘtergereI-ai intrebat cumva si pe spanioli de ce sunt indignati sau pe baietii aia cu masti de pe Wall Street ce fac dupa ce il ocupa sau ce anume din modul in care e structurat sistemul financiar ii nemultumeste? Presupunand prin absurd ca i-ai fi intrebat, te-ai fi asteptat de la ei sa iti descrie mecanismul derivativelor, in caz contrar protestul fiind nelegitim?
Este evident ca exista o nemultumire difuza in ceea ce priveste viata din prezent comparata cu miniepoca de aur 2005-2007. Uita-te la orice sondaj recent la eterna intrebare introductiva cu directia in care merge tara, uita-te la indicatorii de pesimism/optimism etc si compara cu valorile din 2007. 'Agenturili' straine fiind ceva prea abstract si tinand cont de eroarea fundamentala de atribuire, este normal ca oamenii sa invinovateasca Guvernul, asa cum au facut-o si grecii, italienii sau spaniolii.
Demiterea abuziva a unei persoane cu o reputatie de profesionist a aprins evident scanteia, nu dezbaterea pe legea sanatatii. Daca te uiti in alte sondaje, o sa vezi ca oamenii sunt intr-o proportie neasteptata de acord cu privatizarea, pentru ca ar spori eficienta, dar vor si servicii universale gratuite. Daca Basescu ar fi stiut cum sa serveasca aceasta lege publicului nu ar fi iesit proteste spontane asa cum nu au fost nici atunci cand s-a votat codul muncii (chestia aia cu sindicatele in Piata Constitutiei a fost o gluma). E vina lui pentru proasta gestiune si merita ce i se intampla.
Revenind, nu a existat un singur focar al protestelor, iar cand se vorbea despre 'issues', lumea era impartita (Rosia Montana, beneficii de revolutionari etc). Ce ii unea insa era nemultumirea difuza fata de guvernarea actuala si tinand cont ca Guvernul nu este ales, ci numit si votat in Parlament, nu vad de ce ar fi ilegitime proteste care sa ceara remanierea sau demiterea actualului Guvern. Demisia presedintelui este intr-adevar o chestiune nedemocratica, insa tinand cont ca Basescu s-a substituit premierului, anuntand de unul singur legi si directive, depasindu-si rolul constitutional, este normal ca el sa fie tras la raspundere. Facand o paranteza, mi se pare ok ideea comisiilor prezidentiale, macar ne da iluzia ca legile nu sunt incropite de politicieni nespecialisti, insa ea trebuia adusa in fata de Guvern, nu de presedinte. Ministrul sanatatii a fost absent pe toata perioada protestelor. Macar pentru asta ar trebui demis.
In cele 15 minute zabovite in piata, am vazut multa ura si apeluri Freudiene catre 'uciderea tatalui', dar am vazut si dezbatere in grupuri de cate 4-5, inclusiv discutii calme intre jandarmi si protestatari, un fel de sfera publica redivivus ce nu poate fi decat benefica intr-o democratie. Daca anumite opinii erau difuze la inceput, poate s-au mai cristalizat in urma dezbaterilor si parca si puterea da semne impaciuitoare.
Au existat si exista in continuare foarte multe persoane care au afirmat/afirma "Eu sun cu Ceausescu" si sunt absolut sigur ca si acei oameni sunt capabili sa ofere o lista intreaga de motive/scuze/interpretari ale celor afirmate....
RăspundețiȘtergereDin pacate, si asta o stim toti, motivul pentru care niste oameni au iesit in Piata Universitatii nu este legat nici de legea sanatatii nici de alte legi la fel de aberante ci de nivelul scazut al traiului celor mai multi cetateni care traiesc in acesta tara.
Voi incheia punandu-ti intrebarea: cine crezi tu ca este responsabil pentru nivelul de trai al celor mai multi cetateni?
Este oare atat de greu sa-ti dai in nickname ca sa poata sa ti se adreseze o postare ??? Incerc s-o fac folosindu-ma de minimele informatii.
RăspundețiȘtergere@Anonim Jan 28, 2012 06:28 AM
O minima decenta ar impune ca atunci cand faci o afirmatie, sa ti-o asumi in nume propriu. A spune "... si asta o stim toti ..." vrea sa induca nu numai ideea unei evidente dar mai ales un consens, chiar tacit. Imi pare rau sa va dezamagesc, eu nu stiu ce stiti dumneavoastra si imi place sa cred ca si reciproca e valabila. Nu sunt de parere ca cei ce au iesit in Piata Universitatii au facut-o din cauza "nivelului scazut al traiului celor mai multi cetateni care traiesc in acesta tara". La inceput a fost o reactie perfect justificata fata de interventia aiuritoare a presedintelui la televiziune urmata de demisia lui Arafat. Au aparut in piata oameni cu revendicari diverse. De la taxa auto la problema Rosia Montana. De la alocatiile cretine acordate revolutionarilor de carton la pretul benzinei. Boschetarii, cersetorii si "suporterii" echipelor de fotbal (in fond niste batausi de duzina imbecilizati de etnobotanice) au aparut firesc in peisaj. Si pentru ca toate trebuiau sa poarte un nume ...
Li s-a spus simplu : Jos Basescu !
Inchei razpunzand la intrebarea pe care ai pus-o.
Pentru "nivelul de trai al celor mai multi cetateni" sunt responsabili ei insisi. Statul este reponsabil pentru "nivelul de trai al uni numar mic de cetateni".
Mai bine zis, ASA AR TREBUI SA FIE ! Din pacate, nu este asa. Si asta chiar o stim toti !
probabil am fost indecent in exprimarea mea si imi pare rau ca am generalizat. revin si fac acesta precizare: asta o stim marea majoritate a oamenilor pentru care decenta reprezinta un mod de gandire nu un mod de exprimare
RăspundețiȘtergere@ Anonim Jan 28, 2012 12:31 PM
RăspundețiȘtergereDaca te-ai chinuit sa fii spiritual, pacat de efort. In doua randuri jumate ai reusit sa emiti o gugumanie cat un roman de Tolstoi.Un individ cu o gandire decenta nu se poate exprima DECAT in mod decent. Chestie de caracter. Dar poate e prea greu pentru tine sa intelegi asta.
cataline, cate injuraturi ti'ai luat. logica ta este absolut impecabila, este minunat ca exista oameni ca tine, care sa contrabalaseze prabusirea ratiunii de la universitate. si nici in schimbul de replici cu vlad de mai sus nu te'ai lasat mai prejos.
RăspundețiȘtergeredupa acest post confuz in care dezbati nici tu nu stii ce, imi dau seama ca esti cam frustrat. s-a intamplat ceva cu tine?
ps: nu te coafeaza foarte mult sa iti bati joc de altii, cand stim cu totii ca nu esti nici mai breaz, nici mai rational
magda, eu stiu foarte bine ce dezbat in acest post: democratia la nivelul de intelegere asociat inimioarei roz si discursului galeriilor de fotbal.
RăspundețiȘtergereSunt frustrat? de buna seama! Frustrarea este un raspuns natural atunci cand te intalnesti cu o prabusire a ratiunii. In afara de asta sunt bine, multumesc, dar tu?
Catalin, dispretul tau pentru opinia omului simplu sugereaza un elitism care nu are nimic de a face cu stanga si care poate justifica autoritarismul si dictatura.
RăspundețiȘtergereCrezi ca toti oamenii care voteaza intr-o anumita directie o fac din motive rationale, bazate pe optiuni de policy? Daca nu, sa inteleg ca esti de acord cu votul cenzitar ?
Ce parere ai despre Tea Party, Occupy Wall Street sau Indignados? Daca si astea sunt irelevante, nu mai bine interzicem protestul? Sau cerem jandarmeriei sa ii retina pe toti cei care nu pot justifica rational de ce protesteaza?
P.S. Nu semnez pentru ca nu vreau sa imi apara numele pe Google ca first hit in cloaca vreunui student minune
Vad ca s-au adunat intrebarile anonimilor... asa cum sunt si ei anonimi, asa o sa le raspund si eu intr-o singura postare.
RăspundețiȘtergere"Presupunand prin absurd ca i-ai fi intrebat, te-ai fi asteptat de la ei sa iti descrie mecanismul derivativelor, in caz contrar protestul fiind nelegitim?"
Nu. Dar i-as fi inteles daca ar fi spus "protestez pentru ca mi se pare ca bancile au dreptul sa faca ce vor ele si daca merge, bine, daca nu oricum le salveaza statusl". Mecanismul derivatelor nu este problema economiei mondiale, e doar un simptom recent. Derivate exista de sute de ani (a se vedea futures pt orez in Japonia anilor 1600 parca). Sincer, faptul ca le zici derivative si nu derivate sugereaza ca nu intelegi nici tu despre ce e vorba deci nu stiu exact de ce le invoci. In limba romana "derivativ" inseamna "care e folosit spre a deriva [altceva]". Hai sa traducem corect cuvintele, ce zici?
"cine crezi tu ca este responsabil pentru nivelul de trai al celor mai multi cetateni?"
Stii cum e la Oscar: le multumesc producatorilor, fanilor, ii multumesc familiei mele, sotului meu si lui Dumnezeu.
Cam astia sunt vinovatii! ;)
"Crezi ca toti oamenii care voteaza intr-o anumita directie o fac din motive rationale, bazate pe optiuni de policy?"
Evident, nu. De exemplu eu sunt de stanga si l-am votat pe Basescu (dupa cum s-a observat si in "cloaca vreunui student minune").
"Daca nu, sa inteleg ca esti de acord cu votul cenzitar ?"
Bazat pe avere? in niciun caz :)
Dar sunt de acord cu introducerea "carnetului de votant" dupa un mecanism similar cu "carnetul de sofer". Inainte sa primesti dreptul de vot sa demonstrezi niste cunostinte minimale de ce inseamna stanga, dreapta, ce partide sunt in Romania si ce spune Constitutia noastra. Multi dintre protestatarii din Piata Universitatii probabil nu ar trece ultima parte a acestui test. :)
"Ce parere ai despre Tea Party, Occupy Wall Street sau Indignados?"
Am parerea ca nu au nicio legatura cu protestul din Piata Universitatii.
"Daca si astea sunt irelevante, nu mai bine interzicem protestul? Sau cerem jandarmeriei sa ii retina pe toti cei care nu pot justifica rational de ce protesteaza?"
Jandarmeria nu se poate erija in judecator rational al cauzelor protestului. Jandarmii sunt structurati sa accepte ordinele superiorilor si sa mentina linistea publica, atat. Este datoria altora, de exemplu a celor cu blog personal, sa se exprime in sensul (i)rationalitatii unui anumit demers.
uite tot bine catalin, ma amuz de blogul asta. pentru asta e, nu? :)
RăspundețiȘtergerece'i drept si eu as fi asa frustrata daca mi s'ar prabusi de atat de sus ratiunea. sau ma rog, ideea despre. ca ea ratiunea nu a condus lumea cu adevarat niciodata. si pun pariu ca nici macar viata ta proprie de zi cu zi, asa'i?
Bine punctat, Cătăline! Bine a zis Le Bon că: „omul în mulțime este instinctual”. Vedem cât de pătimași sunt unii
RăspundețiȘtergeretu sugi pula, ba, gaozare vlad sloboz la pula
RăspundețiȘtergere